WILDERNESS FIRST AID

Førstehjælpsuddannelsen på den Private Friluftsvejlederuddannelse giver dig en teoretisk og praktisk tilgang til det at være førstehjælper i en friluftskontekst på sammenlagt 42 timer. Kurset er delt mellem 12 timers undervisning omkring førstehjælpere med særligt ansvar, certificeret af Dansk Førstehjælps Råd samt et 30 timers suppleres Wildernes First Aid kursus, fordelt over de forskellige moduler.

Udover en kompetencegivende og solid forankring i uddannelsen til førstehjælper med særligt ansvar, sigter uddannelsen på at tilvejebringe praksiserfaring til de situationer hvor ulykker og skader opstår, når du fungerer som leder af en gruppe i naturen.

Uheld kommer sjældent belejligt og selvom deltagerne trænes til en høj disciplin af planlægning før turen, kan man ikke imødekomme alle parametre. På uddannelsen vil du stifte bekendtskab med en grund patientgennemgang og skulle forholde til til de valg du som turguide kan stå overfor når det utænkelige sker.

Hvad kan jeg bruge Wilderness First Aid til?
På Den Private Friluftsvejlederuddannelse, har vi suppleret hvert modulmed 6 timers målrettet Wilderness First Aid. Det betyder i praksis, at vi flytter førstehjælpsundervisningen ud i de elementer, som undervisningen handler om. I forbindelse med mountainbike arbejder vi fx med nødflytninger i skoven, og i kajakmodulet med livredning. Førstehjælp som knytter sig til de skader der kan opstå, når du som friluftsvejleder har anvar for en gruppe. Undervisningen bygger på teoretiske oplæg, praktisk casehåndtering af livagtige situationer samt grundig feedback på indsatsen. 
 

Pris og indhold
Modulet indgår i den samlede pris for Den private friluftsvejlederuddannelse.
Vi tilbyder alle nuværende og tidligere studeren gratis repetition og recertificering hvert år inden sæsonstart. Ser mere under “Ekstra moduler”. 

Det er ikke muligt at deltage som ekstern på dette modul.

UNDERVISER:

Morten Korfits f. 1982
Morten er uddannet i den sociale praksis og har diplom i psykologi. Han er desuden aktiv brandmand og har kørt som nødbehandler. Morten har taget uddannelse i Wildernes First Aid i Sverige og er tilknyttet FSFI. 

MODULINFO:

Den Private Friluftsvejlederuddannelses Wilderness First Aid modul er integreret i de øvrige moduler der indgår i uddannelsen. Det samlede antal førstehjælpstimer er i alt 42 timer, hvor af de 30 er fokuseret på wilderness delen. 

Datoer 2022/23 – Hold 12-2:

01.- 02. sep – 12 timers førstehjælp
20. sep – 6 t. Kajakførstehjælp 
06 okt –  6 t. Bushcraft-førstehjælp
17. nov – 6 t. MTB-førstehjælp 
03. jan –  6 t. Event-førstehjælp
10. deb –  6 t. Klatreførstehjælp

Se datoer for de kommende hold på kalendersiden – 
Klik her

Inkluderet indhold:

42 timers førstehjælp fordel som:
– 12 timers alm. førstehjælp
– 5 x 6 timers Wilderness First Aid.
   tilknytte: Bushcraft, Havkajak,
  mountainbike, Klatring og Teambuilding.

Udstyr og materialer :
– Udlån af nødvendigt udstyr
– Undervisningskompendium

Ikke inkluderet:

– Transport t/r til kursus og træning
– Personlig beklædning
– Personligt friluftsudstyr som fx. sovepose
– Personlig ulykkesforsikring
– Supplerende litteratur